“De Stichting levert een actieve bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van de leder- en schoenenbranche.”

Over de stichting

Over de Stichting Vriendenkring

Wat is de Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum?

Welkom op de site van De Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum (NLSM).
Fijn dat u interesse toont voor de inspanningen die wij doen om het culturele erfgoed van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in stand te houden.
 
Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is opgericht in de vijftiger jaren en heeft een imposante collectie opgebouwd. Zo omvat de schoenenverzameling exemplaren uit een ver verleden tot exclusieve modellen van hedendaagse topdesigners. Tevens vindt u daar vele andere, uit leder vervaardigde producten, zoals 'goudleder', rijzadels, paardentuig en kunstvoorwerpen.
De collectie geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de Nederlandse schoen en daarmee van de Langstraatse traditie. De technische verzameling van uiteenlopende gereedschappen en machines toont in hoofdlijnen de ontwikkeling op het gebied van productietechnieken voor de leder- en schoenindustrie door de jaren heen.
Het Museum is thans nog gevestigd in een voormalige schoenfabriek, maar wij verwachten over enkele jaren te kunnen verhuizen naar een nieuwe locatie in het centrum van Waalwijk.
Waar staat Stichting Vriendenkring
Geschiedenis Stichting Vriendenkring
Het museum
De Langstraat
Waalwijk e.o.
 
info@vriendenschoenenmuseum.nl
+31 (0)416 33 27 38

Elzenweg 25. 5144 MB Waalwijk
Terug naar boven